Gehoorzaam zijn met een bos bloemen

Datum

In het zoeken en volgen van Gods stem in mijn leven, merk ik dat Hem gehoorzamen niet altijd comfortabel is. Daar mag ik echt nog meer in groeien, want elke keer als ik het doe dan komt Hij in beweging. Zoals deze getuigenis, waar gehoorzaamheid aan een indruk van God leidde tot een mooie verrassing!

Een tijd terug hielp ik een vrouw uit de wijk door in de ochtend haar hond af en toe uit te laten. Door omstandigheden had ze hier tijdelijk hulp bij nodig. Tijdens een van de rondjes met de hond, liep ik langs de buurtsuper waar ook een bloemenwinkel was. Die ging net open. Ik kreeg de indruk om een bos bloemen voor deze vrouw te kopen. Maar ik vond het gek: ik was toch al haar hond aan het uitlaten? In het verleden is het best wel eens gebeurd dat ik door deze gedachten een bepaalde indruk liet voor wat het was en gewoon weer verder ging met mijn dag.

Toch besloot ik dit keer om het eens te onderzoeken. Ik vroeg de vrouw die daar met de bloemen bezig was: “Kan ik al bloemen kopen?” Ja dat kon wel, eigenlijk was de winkel nog niet open, maar het kon. En de hond mocht eigenlijk niet mee naar binnen, maar vooruit, dat mocht ook wel even.

Nou, dat leek toch wel een open deur. Dus dan moest ik maar de volgende stap zetten. Ik koos de bos waar ik een klik mee ervaarde. Vervolgens ging ik met de hond én de bos bloemen weer terug naar het huis van de vrouw. Onderweg vroeg ik aan God: “Hebt u er nog een boodschap bij?” Maar ik ontving eigenlijk niets. Dus vertelde ik haar dat ik haar wilde bemoedigen met wat extra liefde, ook omdat ze een zware tijd achter de rug had gehad. Toen ik dat gezegd had en haar de bloemen had gegeven, gaven we elkaar een knuffel en ze kreeg tranen in haar ogen.

En nu komt het: ze vertelde dat ze jarig was!

Dat wist ik helemaal niet, maar de Heilige Geest natuurlijk wel. Ik vertelde haar dat over mijn indruk en de twijfel om eraan te gehoorzamen. Dat het spannend voor me was geweest om er toch naar te luisteren en dat ik nu heel blij was dat ik het gedaan had. En dat God wilde laten zien dat hij van haar houdt, op haar verjaardag!

Hoe mooi is dat! Die liefde van God is elke keer weer zo onbeschrijfelijk. Laten we vaker die redenerende stem of onze angsten negeren en gewoon luisteren naar Hem. Dan kan Zijn liefde rijkelijk stromen, door jou en mij heen.

More

articles